Artikkler

Innobørs: Øretelefoner uten ledningskrøll


Innobørs: Øretelefoner uten ledningskrøll

Cables tidy holder styr på ledningen og gjør det enklere å bruke mobilen i hverdagen.  

Navn: Bjørn Edwardsen
Selskap: Grunder i Evital
Løsningen: har utviklet en løsning som fjerner ledningskrøll ved bruk av headset til mobiltelefon.
Søker 300.000 kroner via Innobørs.

(artikkelen er presentert i samarbeid med Innobørs.no)

Hvordan vil din satsing «forandre verden»?

Min satsing vil vel neppe forandre verden, men forhåpentlig bidra til at de som bruker CablesTidy, får mer glede av mobiltelefonene sine i hverdagen.

Jeg bruker produktet mitt daglig selv og er veldig fornøyd. Det beste med CablesTidy er at man kan ha med seg headsettet sitt  med mobiltelefonen sin uten at det tar mye plass, og dermed har headsettet alltid når man trenger det. Og slippe irritasjon over at ledningene krøller seg i hverandre.

Se løsningen her (artikkelen fortsetter under videoen):

Hvorfor vil kundene «elske» ditt produkt/tjeneste?

Jeg håper de kan få samme glede av CablesTidy som jeg har.

Hvor er selskapet ditt om ett år/tre år/fem år?
Bedriften er da en toneangivende,  lønnsom og levekraftig bedrift, med internasjonale søster eller datterselskap
(F. eks. sjefen for det selskapet jeg benytter i Kina, har ytret ønske om å etablere et kinesisk selskap sammen med meg for markedsføring av mine produkter  i Kina)

Hvorfor startet du selskapet/satsingen?  

Jeg er  innovatør /oppfinner og elsker å finne på nye ting, drive med produktutvikling og se at ideer materialiserer seg. Barna mine pleide å si, «Du har bare en dyr hobby du pappa» så jeg tenkte da får jeg prøve å tjene penger på ting jeg skaper.

Hvis jeg lager noe, skal det være noe nytt og være vesentlig bedre enn det som finnes. Hvis det ikke har disse egenskapene, har det liten hensikt. Basert på den filosofien har jeg  skissert, tegnet eller fått laget sikkert 100 forskjellige produktideer, alt innen seiling, golf, husholdning, syprodukter, klesplagg blant annet.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap? 

Det at jeg hadde mot til å reise til Kina og besøke leverandører der og bli behandlet veldig respektfullt .

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå?

Det er 2;  Jane Pernille Lada Hansen som nettopp er ferdig industridesigner og Jonas Petterson som er industridesignerstudent. Begge har hjulpet meg med å få ting ferdig, lyttet, kommet med innspill og laget tekniske tegninger av høy klasse.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den? 

Det er å være  «alenegrunder» er en ensom tilværelse og budsjettmessig velges lavkostløsninger på det meste, da jeg må finansiere alt selv, fordi «oppfinnere/innovatører» synes å være «persona non grata» hos Innovasjon Norge – de kuttet reelt sett all støtte til oppfinnere for ca 10 15 år siden.

Veien blir til mens man går – for å bruke en floskel, og løsningen dreier seg om å gjøre sitt beste og ta ett skritt av gangen.